_________________ ______ _________________________Este ce este

luni, 17 octombrie 2011

Iubiri adormite

A întâlnit-o peste mult timp după ce a iubit-o. Nu ştiu dacă a fost dragoste, că prea tânăr era. A avut curajul să spună ce a simţit doar după ce nu mai aveau sens cuvintele. Ea nu a făcut nimic mai mult decât să zâmbescă trist: "Şi cum a putut el, de unul singur, să decidă viitorul nostru?"

El,peste mulţi ani, i-a mărturisit că este persoana care îi ascundea inimioare roz în buzunare. Ea nu a făcut nimic mai mult decât să zâmbească: "Şi cum ar fi fost viaţa mea acum dacă el m-ar fi iubit din prima zi?"

El este cu mult trecut de vârsta tinereţii. Are doi copii. Fiica lui, întâmplător, sau nu, poartă acelaşi nume ca şi al ei. Dar fiecare are un alt destin. O vede rar, doar în fotografii, şi atunci o face pe ascuns pentru ca nimeni să nu-i observe interesul pentru ea: "Uite, e la fel cum o ţin minte în tinereţe..." Pentru că doar ridurile şi cearcănele persoanei iubite nu le vei observa niciodată. Culoarea albastră-transparentă a ochilor va rămâne fidelă până la sfârşit şi asta contează, pentru că asta a iubit.

Cineva a spus: "nici nu ai idee câtă lume nu a avut curajul să spună că te iubeşte, iar asta schimbă destine..."
Schimbă. Pune pe gânduri.

3 comentarii: